top of page

ONZE KENNISPARTNERS

Net als wij zetten onze kennispartners aan tot anders denken en anders doen. Wat ons betreft zijn ze dé specialisten op het gebied van gedragsverandering. Ze inspireren ons en onze klanten om te groeien, te innoveren en tegelijkertijd wendbaar en weerbaar te blijven.

Braintality - Amy Edmondson - Organise to Learn_edited.png

Harvard Professor, auteur en eigenaar van de theorie Organise to Learn

Braintality - David Marquet - Turn the Ship Around_edited.png

Voormalig Amerikaans Marineofficier en schrijver van het boek Turn the Ship Around

Braintality - Erik Scherder - Neuropsychologie_edited.png

Nederlands hoogleraar Neuropsychologie, spreker en auteur

Desk with Book
Amy Edmondson
Braintality - Amy Edmondson - Organise t

Amy Edmondson is Harvard professor en begeeft zich op het vlak van leiderschap en management. Ze houdt zich bezig met menselijke interacties die leiden tot de oprichting van succesvolle ondernemingen die bijdragen aan de verbetering van de samenleving.

Amy
Edmondson

Amy is wereldwijd bekend om haar baanbrekende werk op het gebied van psychologische veiligheid. Een thema dat de afgelopen 15 jaar heeft bijgedragen aan een grote hoeveelheid academisch onderzoek op het gebied van management, gezondheidszorg en onderwijs. 

Als kennispartner inspireert Amy Edmondson ons met haar theorie Organise to Learn, die terug te vinden in onze drie methodes: Learnovation, Teamtation en Empeoplement

Organise to Learn

De theorie Organise to Learn richt zich op het creëren van kennis en het gebruik van die kennis binnen een organisatie.

 

De belangrijkste aspecten van de theorie van organisatieleren zijn dat leren gebeurt wanneer mensen met elkaar in contact komen, terwijl ze problemen zoeken en oplossen.

White-Paper-Organise-to-Learn_edited.jpg
David Marquet

David Marquet is een gepensioneerde kapitein bij de Amerikaanse marine en bestsellerauteur van de boeken Turn the Ship Around! en Leadership is Language.

Braintality - David Marquet - Turn the S
David
Marquet

Sinds Turn the Ship Around! in 2013 werd gepubliceerd, hebben honderdduizenden lezers zich laten inspireren door het zijn waargebeurde verhaal. Velen hebben zijn inzichten toegepast op hun eigen organisaties.

 

Zij hebben werkplekken gecreëerd waar iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar daden, waar volgers uitgroeien tot leiders en waar gelukkiger teams voor veel betere resultaten zorgen.

Hij doceerde aan de Columbia University School of Professional Studies en sinds zijn pensionering werkt hij als leiderschapsexpert en spreekt hij wereldwijd.

 

Hij wendt zich tot het publiek over het creëren van werkplekken waar mensen gezonder en gelukkiger zijn, omdat ze meer controle hebben over hun werk. 

Leiders creëren leiders

Als kennispartner inspireert David Marquet Braintality met zijn gedachtengoed over leiderschap. Zijn credo ‘leiders creëren leiders’ heeft veel invloed gehad op onze Empeoplement methode.   

Erik Scherder
Braintality - Erik Scherder - Neuropsych

Erik Scherder is Nederlandse hoogleraar neuropsychologie verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Scherder volgde eind jaren 70 een studie psychologie aan deze universiteit met als specialisatie neuropsychologie.

 

In 1995 promoveerde hij hierin en werd hij benoemd tot hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen (RuG).

Erik
Scherder

Spreker

Na een paar jaar keerde hij terug naar Amsterdam en geeft nu leiding aan de afdeling klinische neuropsychologie als hoogleraar. Erik Scherder spreekt nog regelmatig voor groot en klein publiek en hij is graag te gast in diverse radio- en tv-programma’s als het over onderwerpen gaat waarin de
hersenen centraal staan.
 

Als kennispartner inspireert Erik Scherder Braintality bij vraagstukken over hoe we gedrag kunnen beïnvloeden middels de hersenen, maar ook hoe we met gedrag de hersenen kunnen beïnvloeden. Dat vinden wij interessante materie, zoals je zult begrijpen.

Naast zijn werk maakt Erik Scherder zich hard voor het Erik Scherder Huis. Een initiatief dat wij als Braintality een warm hart toedragen, maar ook jij kan iets doen! 

bottom of page