top of page
Mascha Engel

ONS TEAM

Team Braintality bestaat uit een inspirerende groep consultants, trainers en coaches. Gespecialiseerd in o.a. gedragsverandering, leiderschap, teamontwikkeling, beinvloeding en persoonlijke groei. 

Daarnaast werken we  met  een poule van externe specialisten. Zo hebben we altijd de beste experts beschikbaar en de juiste kennis in huis. 

De CEO van Braintality aan het woord

Onze succesprogramma's zijn een uitgebalanceerde combinatie van consultancy, training en coaching. Op maat gemaakt voor jouw organisatie.

We geven je volledige ondersteuning en de tools om iedereen binnen de organisatie mee te krijgen. 

Braintality-Mascha-Engel-Founder-CEO_edi
Mascha
Engel

Bij ons draait alles om gedragsverandering en als je het mij vraagt is dat in jouw organisatie niet anders. Je strategie vraagt er immers om. Je wil elke dag beter worden, effectiever werken en doelgerichter communiceren. 

Aan ons de dappere taak om al die mooie intenties om te zetten in efectief gedrag. En dat kunnen we als geen ander.

 

Hoe we dat doen?

Op basis van wetenschappelijke onderbouwing en een vracht aan kennis en ervaring. Met oprechte nieuwsgierigheid naar mens en cultuur. 

Geinspireerd door onze kennispartners, gedragen door ons team en gevoed door onze klanten

Het draait om gedragsverandering

Braintality is geboren vanuit de wetenschap dat je gedrag kunt beinvloeden.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

Een terugkomend onderwerp in de strategie van organisaties is duurzaamheid. De wil om planeetvriendelijk te ondernemen is er voor de volle 100%, maar hoe implementeer je dit en hoe krijg je iedereen mee?

Omdat dit vraagstuk nu overal speelt, en wij het bij Braintality ook hoog op de agenda hebben, loopt het als een rode draad door al onze programma's heen. 

Onze professionals
Ronald_edited_edited.png

Master mind als het gaat om Learnovation en Organise to Learn

Manuela van de Wiel

Een professional in Teamtation en Empeoplement

Braintality - Dana Venema_edited_edited_

 Flow manager, trainer, projectbegeleider en spreker

Braintality - Floris Ladan_edited_edited.png

Coach, Global IT-therapeut en IT-strateeg

Gerda van der Landen

Expert in Eigenaarschap en Empeoplement 

Braintality - Sabine Pronk _edited_edite

Organisatiebegeleider en trainer van  bedrijfscultuur

Braintality - Bo Kramer_edited_edited.pn

Motivator en inspirator om doelen te stellen en daarvoor te gaan

Merel van Dongen

Een topsporter met een achtergrond in de psychologie

Braintality - Wouter Holleboom - Trainer

Trainer en coach op het gebied van supervisie en intervisie

Braintality - Melinda Kooger _edited_edited_edited_edited.png

Administratief wonder met een achtergrond in gastvrijheid

Ronald van Aggelen
Ronald goed_edited.png

De oprichting van Braintality is mede geïnspireerd door Ronald, die met zijn technieken al menig organisatie en individu naar grote hoogte heeft gebracht.

Ronald
van Aggelen

Ronald is kennispartner van David Marquet  en Amy Edmondson en inmiddels master mind als het gaat om LEARNOVATION. 

 

Je mag hem wakker maken voor een goed gesprek over Organise to Learn. Geloof ons, daar gaat hij 100% op "aan" (ook op satésaus trouwens, maar dat ter zijde).

Ronald is onze mindhacker en disruptor. Dat kan ook niet anders, want hij heeft meerdere boeken geschreven over beïnvloedingstechnieken. Hij is een echte aanjager, maar ook een verbinder. He is the guy to talk to als het gaat over gedragsverandering en leiderschaps vaardigheden. 

Merel van Dongen

Merel staat voor veerkracht. Een internationale topsporter met een achtergrond in de psychologie. Ze weet exact wat teams nodig hebben om sterker te worden en beter samen te werken en ze is een voorbeeld voor EMPEOPLEMENT en TEAMTATION.

Merel_edited.png
Merel
van Dongen

Met Merel erbij is er never a dull moment, want ze houdt wel van een geintje en gebruikt humor en zelfspot om te inspireren.

 

Laat je niet voor de gek houden door haar voetbal-imago, want achter dit talent gaat meer Merel schuil dan je denkt

Manuela van de Wiel
Braintality-Manuela-van-de-Wiel_edited.p

Met Manuela hebben we een bron van energie te pakken.

Als voormalig bondscoach van het Nederlands synchroon-

zwemteam heeft zij veel van de wereld mogen zien.

Ze weet als geen ander wat het is om doelen te stellen en deze om te zetten in resultaat. Ze weet echter ook wat verliezen is.

Manuela
van de Wiel

Manuela is een ervaren ondernemer, trainer en learning expert die mensen meeneemt, enthousiasmeert en betrokken maakt.

 

Een professional in haar vak die TEAMTATION en EMPEOPLEMENT weet neer te zetten. Een feestje om mee te mogen werken en teams mee in beweging te krijgen.

Gerda van der Landen
Gerda
van der Landen

Zeg je strategie en verbinding dan zeg je Gerda. Haar openheid naar persoonlijke ontwikkeling en de ervaring als voormalig CFO en Treasurer maken haar het voorbeeld van werken met hoofd, hart en buikgevoel. Gerda is analytisch, persoonlijk en betrokken, want als het gaat om de doelen van een organisatie bereiken dan gaat het ook altijd over mensen.

Gerda_edited_edited.png

Eigenaarschap en EMPEOPLEMENT zijn dan ook onderwerpen die Gerda graag bespreekt, omdat ze als geen ander weet hoe belangrijk dit is binnen organisaties, op organisatie- team- en individueel niveau.

Sabine Pronk
Braintality-Sabine-Pronk_edited.png

Deze rasechte Alpendiva komt met een noodgang van haar berg af als het onderwerp duurzaamheid valt.

 

Ze gaat maar wat graag in gesprek over de vraag: Wat is de impact op de lange termijn? Maar ook: Hoe kunnen we duurzaam ondernemen eindelijk eens sexy en mooi maken? 

Sabine
Pronk

Als organisatiebegeleider en trainer is ze gepassioneerd over de inhoud en betrokken bij de mensen. Ze weet als geen ander wat er nodig is om verandering in een bedrijfscultuur op gang te brengen en door te voeren. Van het mkb tot complexe matrixorganisaties, Sabine is degene die het voor elkaar krijgt.

Wouter Holleboom

Wouter is altijd vrolijk. Als ervaren coach en specialist op het gebied van supervisie en intervisie combineert hij diepgang met humor en enthousiasme.

Braintality - Wouter Holleboom - Trainer
Wouter
Holleboom

Geduld en zorgvuldigheid typeren zijn karakter en hij heeft altijd een luisterend oor. Niet voor niets is Wouter een fantastische trainer en coach. 

Met de lichtheid in zijn benadering weet Wouter direct een sfeer van veiligheid te creëren. Deelnemers voelen zich thuis en durven zich open te stellen.

Dana Venema
Braintality-Dana-Venema-01_edited.png

Dana is onze Miss Organise en een echt bruistabletje. Zakelijk en energiek. Met een gezonde dosis humor en flink wat pit zorgt Dana ervoor dat afspraken worden nagekomen en dat iedereen kan doen waar hij goed in is.

Dana
Venema

In deze wereld vol prikkels (en soms ‘too much information’) weet ze focus te houden, is ze altijd flexibel en voor veel inzetbaar. Als FLOW manager, als projectbegeleider, maar ook als dagvoorzitter of spreker. Als trainer bij on-boarding en gastvrijheidstrajecten, maar natuurlijk ook als consultant voor support professionals. Kortom, een Multi-talent die we niet meer laten gaan.

Bo Kramer

Bo is onze jongste telg en tegelijkertijd onze beste motivator en inspirator. Voor wie Bo niet kent, ze wilde als kind profvoetballer worden bij Ajax.

Braintality - Bo Kramer_edited.png
Bo
Kramer

Een bekende ziekte gooide roet in het eten, maar Bo liet zich niet uit het veld slaan. Inmiddels is Bo tweevoudig paralympisch kampioen rolstoelbasketbal en ze wil nog veel meer!   

Bo laat zien dat elk nadeel een voordeel heeft en dat je er gewoon uit moet halen wat er in zit! Ze triggert jou en je organisatie om doelen te stellen en daarvoor te gaan.

 

Want volgens Bo begint iedere doelstelling met een droom, net zoals zij die had toen ze 11 was. Bo’s motto: “You don’t need a hero, just go out and create one yourself!” #brainspiration

Melinda Kooger
Braintality-_edited.png

Melinda is onze young potential. Serieus, ondersteunend en waarnemend. Ze is ondernemersdochter in hart en nieren met een achtergrond in gastvrijheid en pedagogiek.

Tegenwoordig wordt ze het liefst gezien als administratief wonder die dol is op cijfertjes (voor én achter de komma).

Melinda
Kooger

Als je het ons vraagt is Melinda daarnaast de beste gastvrouw van Nederland (en inmiddels ook Spanje, want daar woont ze sinds kort). Willen we Melinda overhalen om naar Nederland te vliegen voor een team meeting, dan lokken we haar met een uitgebreide kaasplank, want heb je kaasjes… dan heb je Melinda.

Floris Ladan

Floris is onze global IT-therapeut en het technisch geweten van Braintality. Hij ging van Ethical Hacker, naar Cybersecurity Defender en groeide door tot IT strateeg.

Braintality-Floris-Ladan_edited_edited.p
Floris
Ladan

Floris begrijpt mens en cultuur en weet dat veel technische IT-problemen niet alleen hun origine vinden in het proces, maar vooral ook op menselijk vlak.

Anchor 1
bottom of page