top of page
  • Foto van schrijverRonald van Aggelen

Alle kikkers in de kruiwagen in 4 stappen

Hoe krijg je iedereen in je organisatie mee?


Je werkt in een ambitieuze organisatie waar de spanning soms flink op kan lopen. De lat ligt hoog. De strategie ligt vast, maar hoe krijg je iedereen op één lijn? En hoe zorg je ervoor dat, zonder uitzondering, iedereen in de organisatie weet wat de leidende doelen zijn en waarom?


Wil je alle kikkers in de kruiwagen krijgen dan zal je moeten sturen op gezamenlijke ambities en onderling vertrouwen. Je zal ook de tijd moeten nemen om te leren. Van elkaar en met elkaar. Maar hoe doe je dat? Bij Braintality doen we dat in vier stappen.


Stap 1: Helder maken waar je naartoe gaat en waarom

Door gezamenlijk duidelijk af te kaderen wat het speelveld is creëer je helderheid en consensus. Geef antwoord op de vragen: Wat is ons bestaansrecht? Waar komen we vandaan? Wat willen we achter ons laten? En wat is leidend voor de toekomst?


Stap 2: Iedereen eigenaar maken van het veranderproces

Door zo vroeg mogelijk iedereen te betrekken in het proces krijg je draagvlak. Door iedereen keuzes te laten maken creëer je betrokkenheid. Dat kost tijd en energie, maar betaalt zich af in het vervolgtraject.


Stap 3: Regie voeren op de voortgang

Niet voor niets is 'Management by Objectives' al decennialang zo succesvol. Het ultieme instrument hierin is de OGSM (alle doelen, strategieën en actiepunten op één A4). Met een OGSM kan je regie voeren op de realisatie van je strategie en de voortgang volgen.


Stap 4: Inrichten van een lerende organisatie

Een cultuur van fouten maken, de vaardigheid van oprechte nieuwsgierigheid en het creëren van psychologische veiligheid zijn onderdeel van lerende organisaties met als doel innovaties te versnellen en wendbaarheid en weerbaarheid te vergroten. Bij Braintality noemen we dit LEARNOVATION.


Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe je met jouw organisatie ook deze vier stappen kunt maken? We helpen je graag op weg.


Bel ons voor een kop koffie: 06-82082898.

67 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page